Limburgse campinggasten getroffen door tornado: 'Angstaanjagend'

Print
Limburgse campinggasten getroffen door tornado: 'Angstaanjagend'

De ravage op camping Ca'Savio is groot. Foto: De Limburger/Angela Janssens

Verschillende Limburgse vakantiegangers hebben tijdens hun verblijf in de buurt van Venetië de schrik van hun leven gekregen.

De omgeving van de Italiaanse kustplaats werd donderdag getroffen door een tornado, die fikse schade aanrichtte. 

Bomen op en neer
Bas Puts uit Born viert met zijn vrouw en drie kinderen vakantie op een camping in Cavallino, in de buurt van Venetië. "We waren in het zwembad toen het plots begon te donderen en te flitsen. Toen het helemaal donker werd zijn we snel naar de caravan gegaan", vertelt hij vanaf zijn vakantieadres. "Op een gegeven moment werd het helemaal zwart en zag je alle bomen op en neer gaan. Ik denk: dit gaat nooit goed." Zijn voorspelling bleek juist: op de camping is de schade enorm. Veel bomen zijn omgewaaid, met de nodige schade tot gevolg. "Het straatje waar onze caravan stond is wonder boven wonder als enige gespaard gebleven." 

Paniek
De familie Timmermans uit Herten verblijft op hetzelfde schiereilandje, op een andere camping. "Toen we doorhadden dat de wind erg veel schade aanrichtte, zijn we met de kinderen naar het sanitairgebouw gerend. Om ons heen vielen de bomen om en was er hier en daar paniek", vertellen ze. "Nadat het ergste noodweer achter de rug was ging het gezin terug om de tent de inspecteren. "Die stond compleet onder water. Alles was nat, de stoelen en tafels kapot. Toen hebben we toch maar besloten om te gaan. Het was heel angstaanjagend. De schrik zit ons nog in de benen."

Ravage
Ook een familie uit Maasbracht vierde vakantie in de buurt van Venetië toen de tornado de kop opstak. "De camping was één grote ravage", klinkt het. "We hebben een nacht doorgebracht in een hotel omdat we niet meer in de caravan mochten blijven." 

Van de ongeveer vijftig gezinnen die via Neckermann Reizen en Vrij Uit Autovakanties op campings in de regio Cavallino staan, zijn zo'n twintig gezinnen geëvacueerd, bericht het ANP. Zij werden volgens de persdienst ondergebracht in hotels, sporthallen of kerken in de buurt vanwege de dreiging van omvallende bomen. Niemand raakte gewond. 

Naar huis
De helft van hen is inmiddels richting huis gegaan omdat hun vakantie er zaterdag toch al op zou zitten. Verder is een gezin dat zaterdag zou komen, omgeboekt. Hun caravan is niet meer bewoonbaar.