VVV hengelt nog naar diensten Nwakali

Keleche Nwakali.© Roger Dohmen

Zaterdag wacht Sparta in De Koel, maar VVV is nog niet uitgewinkeld op de transfermarkt.

Hans Straus

Technisch manager Stan Valckx heeft centrale verdediger Damian van Bruggen van Jong PSV nog maar net voor een jaar gehuurd of de volgende transfers dienen zich alweer aan. Valckx: "We zijn zo goed als rond met Mink Peeters (Real Madrid B) en het kan zomaar zijn dat er daarna nog een of twee spelers komen."

NwakaliIn weerwil tot eerdere uitspraken van Valckx is aanvallende middenvelder Kelechi Nwakali (vorig seizoen door Arsenal aan MVV verhuurd) toch in beeld bij VVV. Vorige week ontkende Valckx de komst van de negentienjarige Nigeriaan, maar inmiddels is de situatie veranderd. Arsenal zou willen meewerken aan verhuur van de middenvelder. VVV-trainer Maurice Steijn: "Een type als Nwakali zoeken we nog. Afwachten of we eruit komen met Arsenal." VVV heeft inmiddels Hans Mulder afgetest. De dertigjarige middenvelder (o.a. RKC, Willem II en NEC) was op proef in De Koel.

SpeelgerechtigdVoor het duel met Sparta morgen kan Steijn al beschikken over Van Bruggen: "Die is speelgerechtigd." De Haagse oefenmeester verwacht een agressief Sparta in De Koel. "Trainer Alex Pastoor kennende, gaat Sparta ook bij ons vooruit voetballen." VVV zal het in de openingswedstrijd zonder de geschorste aanvoerder Danny Post moeten stellen. Johnatan Opoku is nog altijd geblesseerd. Een opstelling geeft Steijn nog niet. "We kunnen met Seuntjens en Rutten op het middenveld spelen, maar het is ook een optie om Vito van Crooij een linie naar achteren te halen."