Ook derde verdachte zaak-Willem Evers op vrije voeten

Print
Ook derde verdachte zaak-Willem Evers op vrije voeten

De plek waar het incident zich afspeelde. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Ook de derde verdachte in de zaak-Willem Evers komt, onder voorwaarden, op vrije voeten.

De rechter-commissaris heeft vrijdag de voorlopige hechtenis van de 17-jarige jongen uit Valkenburg geschorst. Dat betekent dat hij onder voorwaarden vrij komt. Over de voorwaarden van de vrijlating kan het OM niets zeggen.

De verdachte werd woensdagmorgen samen met twee anderen opgepakt. Die verdachten, een jongen van 15 uit Valkenburg en een jongen van 17 uit Schimmert, werden een dag later alweer vrijgelaten. Dat geldt nu dus ook voor de 17-jarige uit Valkenburg. Ze blijven alle drie verdachte in de zaak.

Geweldpleging
Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de fatale vechtpartij in de Valkenburgse volksbuurt Broekhem-Noord. Bij dat incident liet vorige week de 65-jarige Willem Evers het leven. Of hij daadwerkelijk is overleden als gevolg van de mishandeling, zoals zijn zoon beweert, is nog altijd onduidelijk. De politie heeft de doodsoorzaak van de man onderzocht, maar de resultaten nog niet bekendgemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →