Ook derde verdachte zaak-Willem Evers op vrije voeten

Print
Ook derde verdachte zaak-Willem Evers op vrije voeten

De plek waar het incident zich afspeelde. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Ook de derde verdachte in de zaak-Willem Evers komt, onder voorwaarden, op vrije voeten.

De rechter-commissaris heeft vrijdag de voorlopige hechtenis van de 17-jarige jongen uit Valkenburg geschorst. Dat betekent dat hij onder voorwaarden vrij komt. Over de voorwaarden van de vrijlating kan het OM niets zeggen.

De verdachte werd woensdagmorgen samen met twee anderen opgepakt. Die verdachten, een jongen van 15 uit Valkenburg en een jongen van 17 uit Schimmert, werden een dag later alweer vrijgelaten. Dat geldt nu dus ook voor de 17-jarige uit Valkenburg. Ze blijven alle drie verdachte in de zaak.

Geweldpleging
Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de fatale vechtpartij in de Valkenburgse volksbuurt Broekhem-Noord. Bij dat incident liet vorige week de 65-jarige Willem Evers het leven. Of hij daadwerkelijk is overleden als gevolg van de mishandeling, zoals zijn zoon beweert, is nog altijd onduidelijk. De politie heeft de doodsoorzaak van de man onderzocht, maar de resultaten nog niet bekendgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen