Ook derde verdachte zaak-Willem Evers op vrije voeten

Print
Ook derde verdachte zaak-Willem Evers op vrije voeten

De plek waar het incident zich afspeelde. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Ook de derde verdachte in de zaak-Willem Evers komt, onder voorwaarden, op vrije voeten.

De rechter-commissaris heeft vrijdag de voorlopige hechtenis van de 17-jarige jongen uit Valkenburg geschorst. Dat betekent dat hij onder voorwaarden vrij komt. Over de voorwaarden van de vrijlating kan het OM niets zeggen.

De verdachte werd woensdagmorgen samen met twee anderen opgepakt. Die verdachten, een jongen van 15 uit Valkenburg en een jongen van 17 uit Schimmert, werden een dag later alweer vrijgelaten. Dat geldt nu dus ook voor de 17-jarige uit Valkenburg. Ze blijven alle drie verdachte in de zaak.

Geweldpleging
Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de fatale vechtpartij in de Valkenburgse volksbuurt Broekhem-Noord. Bij dat incident liet vorige week de 65-jarige Willem Evers het leven. Of hij daadwerkelijk is overleden als gevolg van de mishandeling, zoals zijn zoon beweert, is nog altijd onduidelijk. De politie heeft de doodsoorzaak van de man onderzocht, maar de resultaten nog niet bekendgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen