Dumoulin pakt leiderstrui in Binckbank Tour

Print
Dumoulin pakt leiderstrui in Binckbank Tour

Afbeelding: ANP

In de zesde en voorlaatste etappe heeft Tom Dumoulin zaterdag de leiding in het algemeen klassement van de BinckBank Tour gepakt. De Maastrichtenaar nam dankzij zijn tweede plaats in de rit naar Houffalize de groene leiderstrui over van landgenoot Lars Boom.

Tim Wellens won de stevige, regenachtige rit in de Ardennen. De Belg van Lotto-Soudal was twee jaar geleden in de toenmalige Eneco Tour ook al etappewinnaar in aankomstplaats Houffalize. Hij reed het laatste deel van de etappe op kop met Dumoulin.

Vluchtpoging
Een kopgroep van zes, onder wie Dylan van Baarle (Cannondale) en Pieter Weening (Roompot), domineerde een groot deel van de etappe. Toen zij werden bijgehaald, ondernamen Wellens en Peter Sagan op 24 kilometer voor de streep een vluchtpoging. De wereldkampioen van Bora-Hansgrohe reed lek. Wellens kreeg gezelschap van Dumoulin, die bij vertrek vanuit Riemst, nabij zijn eigen woonplaats Kanne, nog gehuldigd werd wegens zijn eindoverwinning in de Ronde van Italië. Het tweetal, dat voor de etappe nog derde en vierde stond, finishte zeventien seconden voor hun drie achtervolgers.

De BinckBank Tour eindigt zondag met een etappe over 191 kilometer van Essen naar Geraardsbergen. Dumoulin koestert een voorsprong van vier seconden op Wellens, klassementswinnaar in 2014 en 2015. Greg van Avermaet volgt op 46 seconden.