Missiezusters verlaten Wahlwiller

Print
Missiezusters verlaten Wahlwiller

Zusters Maria Veronica (links) en Maria Hildegard van het Arnold Janssenklooster in Wahlwiller. Afbeelding: Rob Oostwegel

Na 37 jaar verlaten de Missiezusters het Arnold Janssenklooster – zo genoemd naar de stichter van hun orde – in Wahlwiller. Het complex aan de Capucijnenweg is te groot geworden. De Dienaressen van de Heilige Geest, zoals ze ook bekend staan, waren toen ze in 1980 vanuit Kerkrade naar het Heuvelland verhuisden nog met negentig zusters. Tegenwoordig zijn er dat nog maar dertien.

De meesten verhuizen naar het moederhuis in Steyl. Eén van hen verhuist naar Aken, waar ze als wijkverpleegster werkt.

Afscheid
In verband met het afscheid van de zusters wordt de heilige mis zondag niet in de parochiekerk van Wahlwiller maar in de kapel van het Arnold Janssenklooster opgedragen. Aanvang: 11.00 uur. Daarbij is ook bisschop Wiertz aanwezig. Van 14.30 tot 15.00 is er een afscheidsreceptie voor het hele dorp.

Op 31 augustus trekken de zusters de deuren van het klooster voorgoed achter zich dicht. Het complex is opgekocht door een belegger, die het verhuurt aan de Heuvelland Zorggroep, die (jong)volwassenen met een autistische stoornis begeleidt.