MVV wint laatste oefenduel voor start seizoen

Print
MVV wint laatste oefenduel voor start seizoen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV heeft zijn laatste oefenduel gewonnen. Tegen Achilles '29 werd het in de Geusselt 1-0.

De eerste helft verliep bijzonder moeizaam voor de Maastrichtenaren. Achilles had grote delen van de eerste 45 minuten zelfs het betere van het spel. 

Het begin was wel voor MVV. Kersverse aanwinst Marvin Ogunjimi trapte de bal al na tien minuten tegen het net na een combinatie tussen Joeri Schroijen en Dean Koolhof. Daarvoor was echter al gefloten wegens buitenspel. Daarna waren er mogelijkheden voor de bezoekers, die heel aardig voor de dag kwamen. De spelers uit Groesbeek waren echter slordig voor het doel. 

Opening
De laatste vijf minuten van de eerste helft waren weer voor MVV. Na 37 minuten had Schroijen de openingstreffer op zijn schoen. Hij miste de bal op vijf meter voor het doel echter volledig.

Na de rust, waarschijnlijk hadden de Maastrichtenaren een donderpreek gekregen in de kleedkamer, was MVV meteen de baas. Eerst verprutste Jonathan Okita nog een voorzet van Christophe Janssens, maar kort daarna schoot Shermaine Martina heerlijk binnen van een meter of 20. 

Wissels
MVV, voornamelijk Okita, kreeg daarna nog meer mogelijkheden om doelpunten te maken. Maar de bal ging er niet in. Na een uur spelen werd er bij beide ploegen veel gewisseld. Het kwam het spel niet ten goede. MVV kreeg in de slotfase nog wel wat kansen, met name testspeler Atilla Yildirim had de mogelijke om te scoren. Het bleef echter bij 1-0.

Opstelling MVV Maastricht:
Verrips, Ciranni (82. Stankov), Mmaee (82, Van Melick), Pereira, Martina (82. Kostons), Koolhof (66. Houben), Schroijen (82. Jungschleger), Loshaj, Thuys (45. Janssens), Okita (66. Golpek), Ogunjimi (45. Yildrim)