VVV maakt vliegende start bij terugkeer op hoogste niveau

Print
VVV maakt vliegende start bij terugkeer op hoogste niveau

Tarik Tissoudali brengt na de 2-0 een eerbetoon aan Abdelhak Nouri. Afbeelding: ANP

VVV heeft een geslaagde rentree gevierd in de eredivisie. Thuis tegen Sparta werd het 3-0 door doelpunten van Clint Leemans, Tarik Tissoudali en Vito van Crooij. In de 83ste minuut kreeg Spartaan Jeffrey Chabot rood en was het pleit beslecht.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in een tactisch keurslijf. Sparta speelde wat verzorgder, VVV leek last te hebben van zenuwen. Een nervositeit die wellicht hoort bij een rentree na vier jaar op het hoogste niveau. Qua kansen ging het gelijk op in het eerste bedrijf. Clint Leemans scoorde vlak voor rust de 1-0, een keepersfout van Roy Kortsmit in het Spartadoel al moet gezegd worden dat de bal een vreemde zwabber maakte.

Clint Leemans wordt gefeliciteerd na de 1-0 (Foto: Laurens Eggen)

Kansen
In de tweede helft leek VVV de zenuwen  van zich af te hebben geschud. Het team begon heel sterk, met kansen voor Lennart Thy en Vito van Crooij. Beide aanvallers raakten het aluminium. In de 48ste minuut maakte Tarik Tissoudali de 2-0 na een scrimmage voor het doel. Tristan Dekker deed het voorwerk. Ryan Sanusi leek in de 66ste minuut nog wat terug te doen voor Sparta, maar zijn schot ging voorlangs. Lars Unnerstall in het VVV-doel hoefde eigenlijk alleen in de 83ste minuut een redding te verrichten. Vito van Crooij sloot in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid nog hoog over. In de slotminuten maakte Van Crooij dat bij een uitbraak van Thy goed: 3-0 op de counter.

Geel
Jeffrey Chabot kreeg zijn tweede gele kaart in de 83ste minuut na een overtreding op de doorgebroken Vito van Crooij. VVV kwam mede daardoor ook niet meer in de problemen.

VVV: Unnerstall, Dekker (81. Van Bruggen), Promes, Röseler, Janssen (90. Labylle), Rutten, Seuntjens, Leemans,  V. Van Crooij, Thy, Tissoudali (72. Hunte).


Oranje Leeuwinnen Vanity Lewerissa en Lieke Martens werden voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd. (Foto: Laurens Eggen)