Gameliefhebbers vermaken zich op Campzone in Kronenberg

Print
Gameliefhebbers vermaken zich op Campzone in Kronenberg

Foto: ANP

Starlady, Junkrat, Headhunter Caitlyn. De bekende personages uit bekende games, kwamen dit weekend voorbij op het gamefestival Campzone in Kronenberg. Het onderdeel Cosplay - waarbij gameliefhebbers hun favoriete personage nabootsten- wordt in ons land steeds populairder. De deelnemers moeten zelf hun kostuum maken en showen op het podium.

Volgens de cosplayers is het gewoon leuk om even in de huid van een held of slechterik te kruipen. "Ik doe dit al vier jaar, en elke keer ben ik iemand anders", zegt Chany (24) uit Amersfoort. Dit weekend is ze Thora, de moedige viking uit het spel Jotun.

Einzelgänger
Campzone- dat vrijdagavond van start ging- is een elfdaags game-evenement. De ruim 1500 gamers spelen er niet alleenonline spellen met elkaar, maar er worden ook bingo-avonden georganiseerd, workshops gehouden en er is een illusionist uitgenodigd. Volgens Dennis Blok van de organisatie is het festival - dat al zeventien jaar bestaat- de laatste tijd veranderd. "Het zijn niet alleen de hardcore gamers die hier komen, maar ook meer 'gewone' liefhebbers. En er komen steeds meer vrouwen bij. Het gamen is door de komst van internet sexier geworden en niet meer voorbehouden aan de einzelgänger die op zijn kamertje de hele avond schietspellen zit te doen."