Chickfriend-bestuurders horen of ze vrijkomen

Print
Chickfriend-bestuurders horen of ze vrijkomen

De loods van ChickFriend in Lunteren. Afbeelding: AD

De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend die zijn opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal, horen maandag of ze vast blijven zitten of vrijkomen.

De twee zijn donderdag opgepakt. Als het Openbaar Ministerie ze langer wil vasthouden, moeten ze maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besluit of het voorarrest verlengd moet worden.

Lees ook: Bestuurders Chickfriend opgepakt na eierschandaal

Leghennen
De mannen uit de gemeenten Barneveld en Zaltbommel worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de leverantie of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. Daarnaast worden zij verdacht van het voorhanden hebben van een verboden middel.

Doorzoekingen
De twee zijn opgepakt door de inlichtingen- en opsporingsdienst van de NVWA onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Acht locaties in Nederland zijn doorzocht, waaronder de woningen van de twee aangehouden mannen. Ook in België zijn doorzoekingen geweest.

Het Nederlandse onderzoek richt zich op Chickfriend, het bedrijf dat fipronil vermoedelijk toepaste, de Belgische toeleverancier Poultry-Vision en een bedrijf uit Nederland dat vermoedelijk samenwerkte met de Belgische toeleverancier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →