Inschuiven Noorderbrug loopt langzamer dan gepland

Print
Het inschuiven van het nieuwe stuk Noorderbrug verloopt langzamer dan gepland. Op dit moment is het brugdeel ongeveer 8 meter verplaatst; in totaal moet het bouwwerk 21,5 meter opschuiven.

Het was de bedoeling dat de inschuifoperatie maandagmiddag afgerond zou worden, maar naar verwachting ligt de brug pas dinsdagavond of -nacht op de definitieve plek. De heropening van de brug komt volgens Strukton en de gemeente Maastricht niet in gevaar; maandag 21 augustus kan het verkeer weer over de brug rijden.

Technisch
De vertraging bij de inschuifoperatie komt door een technisch probleem. Het 180 meter lange stuk brug schuift over zes glijbanen die bedekt zijn met teflon. Op twee van de banen verschuift het teflon geregeld. Als dat gebeurt moet het hele stuk brug eerst een paar centimeter opgekrikt worden om de teflon weer goed te leggen, voordat de inschuifoperatie verder kan. “Het verloopt heel mooi beheerst, maar wel langzamer dan gedacht”, zegt omgevingsmanager Bart Grote.

Het uitkijkpunt om de werkzaamheden te volgen (ingang aan de Bosscherweg) is vandaag geopend tot 16.00 uur; bekeken wordt nog of het ook morgen geopend kan worden, zolang de inschuifoperatie gaande is.

Bekijk hier een webcam van de Noorderbrug

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen