'Consument koopt weer volop eieren'

Print
'Consument koopt weer volop eieren'

Afbeelding: ANP

De eierschappen waren de laatste weken grotendeels leeg en het consumentenvertrouwen liep een flinke deuk op. ,,Maar mensen kopen nu weer volop eieren. De schappen zijn weer gevuld, het is business as usual'', zegt René Roorda, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

De schade voor de supermarktbranche loopt volgens hem echter in de ,,tientallen'' miljoenen. ,,We hebben in 4000 supermarkten de schappen deels leeg moeten halen, met als gevolg omzetderving. Miljoenen eieren moesten vernietigd worden'', aldus de directeur.

Schade
De supermarkten willen de schade die ze opliepen door de met fipronil besmette eieren verhalen op de pluimveesector. ,,Dat was niet onze eerste prioriteit, maar er worden nu wel gesprekken gevoerd met leveranciers'', zegt Roorda.

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) stelt dat de sector het niet kan betalen. Volgens de pluimveesector bedraagt de schade voor kippenboeren minimaal 150 miljoen euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →