'Consument koopt weer volop eieren'

Print
'Consument koopt weer volop eieren'

Afbeelding: ANP

De eierschappen waren de laatste weken grotendeels leeg en het consumentenvertrouwen liep een flinke deuk op. ,,Maar mensen kopen nu weer volop eieren. De schappen zijn weer gevuld, het is business as usual'', zegt René Roorda, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

De schade voor de supermarktbranche loopt volgens hem echter in de ,,tientallen'' miljoenen. ,,We hebben in 4000 supermarkten de schappen deels leeg moeten halen, met als gevolg omzetderving. Miljoenen eieren moesten vernietigd worden'', aldus de directeur.

Schade
De supermarkten willen de schade die ze opliepen door de met fipronil besmette eieren verhalen op de pluimveesector. ,,Dat was niet onze eerste prioriteit, maar er worden nu wel gesprekken gevoerd met leveranciers'', zegt Roorda.

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) stelt dat de sector het niet kan betalen. Volgens de pluimveesector bedraagt de schade voor kippenboeren minimaal 150 miljoen euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen