Jochem Myjer vertelt voor het eerst over zieke dochter (8)

Print
Jochem Myjer vertelt voor het eerst over zieke dochter (8)

Afbeelding: ANP Kippa

De 40-jarige cabaretier Jochem Myjer doet deze maand in het blad LINDA. voor het eerst een boekje open over de ziekte waar zijn 8-jarige dochter Limoni aan lijdt. Het meisje heeft narcolepsie.

"Ze mist het stofje die zorgt dat je overdag wakker bent en 's nacht slaapt", legt Myjer aan zijn fans uit in een bericht op Facebook naar aanleiding van het interview.

Limoni werd afgelopen september ziek, aldus Myjer. Haar ziekte gaat gepaard met 'heftige levensechte nachtmerries en kortstondige spierverslappingen'. Myjer en zijn vrouw Marloes, met wie hij in juli trouwde, sliepen in eerste instantie om de beurt bij Limoni in de kamer.

Uiteindelijk bleek dat niet vol te houden, omdat ze meerdere malen per nacht wakker wordt. Het stel heeft dankzij samenwerking met de school van Limoni inmiddels weer wat meer structuur. Maar de 'ups en downs' blijven, aldus Myjer, die het bericht deelt vanaf zijn vakantie.

De cabaretier laat weten dat hij zich heeft uitgesproken om aandacht te vragen voor de ziekte: "Niet om met mijn eigen leed en dat van mijn gezin te koop te lopen. Ons leven is niet dramatischer dan van iemand anders. Maar ik heb het gevoel als vader dat er wellicht in de toekomst een medicijn kan komen voor deze nare slaapstoornis/ziekte zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden."

 

Woensdag is de nieuwe Linda te koop. Voor dit blad hebben de talentvolle en bloedmooie Loes Haverkort en ik elkaar mogen interviewen. The beauty and the beast! :) Het werd een fijn, gezellig maar ook intiem gesprek over onder andere werk en gezin. Daarbij kwam ook de ziekte van onze dochter Limoni ter sprake. Dat heb ik bewust een tijdje voor mij gehouden. Vanaf september is zij plotseling ziek geworden. Ze mist het stofje die zorgt dat je overdag wakker bent en 's nacht slaapt. Die ziekte heet Narcolepsie. Dit gaat gepaard met heftige levensechte nachtmerries en kortstondige spierverslappingen. Inmiddels hebben wij in samenwerking met haar fantastische school, Sein en Lwoe haar leven weer aardig op de rit. Met ups en downs. Maar we hebben nu een heerlijke vakantie. Nu weet ik dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Iedereen heeft tegenslagen en geluk in het leven. Ik ook! Voor de duidelijkheid. De reden waarom ik toch besloten heb om dit over mijn dochter te vertellen, is om de ziekte Narcolepsie nog meer bekendheid te geven. Niet om met mijn eigen leed en dat van mijn gezin te koop te lopen. Ons leven is niet dramatischer dan van iemand anders. Maar ik heb het gevoel als vader dat er wellicht in de toekomst een medicijn kan komen voor deze nare slaapstoornis/ziekte zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden. Ons stoere vrouwelijke Freek Vonkje! En dat wordt mijn missie en die van Marloes zolang wij leven! In de nabije toekomst ga ik kijken hoe ik dat vorm ga geven. Liefs jochem

Een bericht gedeeld door Jochem Myjer (@jochemmyjer) op