'Huisvriend plande verkrachting 11-jarig meisje al langer'

Print
'Huisvriend plande verkrachting 11-jarig meisje al langer'

Afbeelding: IStock

Arnold M., de man die wordt verdacht van verkrachting van een 11-jarig meisje in Brunssum, heeft die verkrachting gedurende een langere periode gepland.

Dat zegt de Kerkraadse advocaat Meyke Spauwen dinsdag in de Volkskrant, op basis van het strafrechterlijk onderzoek. Vandaag is bij de rechtbank in Maastricht de tweede proformazitting.

Verklaring
De verdachte heeft volgens zijn advocaat Alper Çinar onlangs alsnog 'een verklaring afgelegd'. Tijdens de eerste proformazitting, begin juni, zweeg M. nog op advies van zijn raadsman. Hij zou toen geestelijk nog niet klaar zijn om een verklaring af te leggen.

Huisvriend
De 61-jarige Arnold M., vader van twee volwassen dochters, wordt ervan verdacht dat hij als huisvriend het meisje heeft gedrogeerd, verkracht en zwanger heeft gemaakt, Ten tijde van het misbruik, vorig najaar, was de verdachte veel aan het klussen in het huis van de vader in Brunssum en bleef hij daar ook regelmatig overnachten.  

Gesloten deuren
Het meisje heeft inmiddels een abortus ondergaan. Na het veiligstellen van het dna van de foetus rolde er een dna-match uit en kon Arnold M. worden gearresteerd.   

 

  

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen