Russen schoppen Italiaanse toerist dood in nachtclub Lloret

Print
Russen schoppen Italiaanse toerist dood in nachtclub Lloret

Tientallen mensen kijken toe hoe de Italiaanse jongen geschopt wordt. Afbeelding: AD

Drie Russische twintigers zijn gearresteerd op verdenking van moord nadat ze zaterdagnacht een 22-jarige Italiaanse toerist bijzonder zwaar toetakelden in een nachtclub in de Spaanse badplaats Lloret de Mar. De drie gingen zo agressief tekeer dat de Italiaan in een coma belandde waar hij niet meer uit ontwaakte.

De 22-jarige Niccolò Ciatti uit de Toscane overleed gisteren in het ziekenhuis in de badstad aan de Costa Brava. Zijn ouders, die ondertussen vanuit Italië waren overgevlogen, krijgen psychologische bijstand.

Aanleiding
Waarom de drie Russen, die in Frankrijk wonen en 22, 24 en 26 jaar oud zijn, de jongen zo zwaar toetakelden, is niet bekend. Getuigen vertelden nadien aan de politie dat er volgens hen geen bijzondere aanleiding voor het gevecht leek te zijn. Ciatti, een marktkoopman uit de buurt van Firenze, was met vrienden op vakantie in Lloret de Mar en was vrijdagavond naar de nachtclub gegaan. 

Daar kreeg hij het op een gegeven moment aan de stok met de drie Russen, die zich meteen bijzonder agressief opstelden en hun slachtoffer naar de grond sloegen. Daar bleven ze op hem intrappen tot hij na een zware trap in het gezicht niet meer bewoog. De vrienden van de Italiaan probeerden hem nog te helpen, maar stonden machteloos tegen de agressie van de aanvallers. "Het waren beesten", aldus Ciatti's vrienden tegen de Italiaanse pers.

Angst
Tientallen andere discotheekgangers hadden zich ondertussen rond de aanvallers verzameld, maar niemand durfde tussenbeide te komen. Wel filmden sommigen het gebeuren. Na de aanval vluchtten de daders naar buiten, waar ze later door de massaal opgetrommelde politie werden opgepakt.

Ciatti werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in een coma raakte. Gisteren overleed de 22-jarige in het ziekenhuis. De politie heeft ook de camerabeelden opgevraagd.