Nederlandse toeriste (46) uit ravijn in Thailand gehaald

Print
Nederlandse toeriste (46) uit ravijn in Thailand gehaald

Een van de paden langs een ravijn in Pai Canyon. Afbeelding: AD/Phukumthai Jaikernroi

Een 46-jarige Nederlandse toeriste is maandagavond door reddingswerkers uit een ravijn in de Thaise plaats Mae Hong Son gered. De vrouw gleed vermoedelijk weg tijdens een wandeltocht in de bergen en viel in een zes meter diep gat. Ze maakt het ondanks haar verwondingen goed, zo melden Thaise media.

De vrouw raakte bij haar val gewond aan haar rug en is overgebracht naar het ziekenhuis in Chiang Mai, waar röntgenfoto's zijn gemaakt. Ze lag zo’n anderhalf uur in het ravijn voor ze door reddingswerkers naar boven getakeld werd.

Uitgegleden
"Niemand is ooit van dat deel van de Grand Canyon of Pai gevallen. Waarschijnlijk gleed ze uit”, zegt districtschef van het Thaise Pai, Thanakrit Chantajumrussin, die de Nederlandse in het ziekenhuis opzocht. Volgens hem ging het goed met haar. "Ze zegt dat ze terug zal keren naar Pai als ze hersteld is."

Hekken
De districtschef heeft de instructie gegeven om hekken en waarschuwingsborden te plaatsen langs gevaarlijke plekken.

De Pai Canyon wordt gekscherend ‘de tegenhanger van de Grand Canyon’ genoemd. Het staat bekend om de extreem lange smalle paden met afgronden van wel dertig meter diep.