Klus bij Willem II is ideaal voor Tini Ruijs

Print
Klus bij Willem II is ideaal voor Tini Ruijs

Afbeelding: Luc Lodder

Hij werkt in een professionele organisatie, maar toch in de luwte.?En dat is precies wat Ruijs zocht. De klus als trainer van het hoogste jeugdteam van Willem II (onder 19 jaar) zorgde er deze zomer voor dat de Cuijkse coach actief bleef op niveau.

Want eigenlijk had hij een nieuwe sabbatical gepland. "Dat ik nu jeugdtrainer bij Willem II zou zijn, had ik een maand geleden niet meer verwacht”, zegt de 60-jarige coach. "Zo blijf ik bezig."

Instapniveau
Hij zat zonder club na zijn afscheid bij amateurclub Meerssen en zijn vertrek als assistent bij eerstedivisieclub Fortuna Sittard. Hij kreeg voor de zomer wel aanbiedingen, maar geen enkele klus trok hem echt aan. Tot Willem II belde. Nu reist hij dagelijks 260 kilometer tussen zijn Belgische woonplaats Riemst en Tilburg. "Willem II onder 19 is ideaal. Omdat we op zaterdag spelen en 's zondags vrij zijn. Perfect voor mijn privésituatie. Dit is een leuke club is. Goed georganiseerde bovendien, met een hoog instapniveau. Hoger dan bij Roda JC, waar ik eerder jeugdtrainer was.”

Discipline
Met zijn team was hij afgelopen weekeinde actief op de Copa del Agatha, het internationale jeugdtoernooi in Sint-Agatha. In de competitie komt Willem II JO19-1 uit in de eredivisie. "Bij Willem II werken ze aan een topsportklimaat. Daar is ook goede discipline voor nodig, een eigenschap die mij wel kenmerkt. Er wordt op details gelet. Voeding, slapen, enzovoort. Zo zijn de spelers zelfkritisch en zitten er in mijn staf wel zes man, waaronder een eigen fysiotherapeut en meerdere assistenten. Deze werkomgeving bevalt me wel.”