Tweet Obama na geweld Charlottesville breekt records

Print
Tweet Obama na geweld Charlottesville breekt records

Afbeelding: AFP

Barack Obama’s boodschap van eenheid na het geweld in het Amerikaanse Charlottesville is nu al de tweede meest gelikete tweet ooit.

President Donald Trump heeft de afgelopen dagen bakken kritiek over zich heen gekregen na zijn ‘slappe en late’ reactie op het geweld in Charlottesville. Aanvankelijk veroordeelde hij de neo-nazi’s niet uitdrukkelijk, twee dagen later deed hij dat wel. De slappe reactie van Trump zorgde er onder andere voor dat drie ceo’s opstapten uit een adviesraad en dat ook binnen de Republikeinen de druk op Trump en Steve Bannon toeneemt.

Mandela
Ondertussen heeft zijn voorganger, Barack Obama, minder moeite om de menigte achter zich te scharen. Hij koos na de rellen voor een citaat van Nelson Mandela met een veelzeggende foto. De tweet is nu al de op één na meest gelikete tweet ooit. Dat wil zeggen dat Obama de iconische selfie van Ellen DeGeneres en Bradley Cooper op de Oscars heeft ingehaald. Obama’s tweet volgt op het bericht van Ariana Grande na de aanslag in Manchester.

De quote van Nelson Mandela die Obama gebruikte: ‘Niemand wordt geboren met haat voor een andere persoon vanwege huidskleur, achtergrond of geloof. Mensen leren te haten. En als ze kunnen leren om te haten, dan kunnen ze ook leren om lief te hebben. Liefde ligt dichter bij ons hart dan zijn tegenovergestelde.’

Gedeeld
Het bericht van de voormalige president werd ook al meer dan één miljoen keer gedeeld. De boodschap van die mensen is voor de hand liggend: jammer dat Obama geen leider meer is.