Half jaar cel geëist tegen taxikaper

Print
Half jaar cel geëist tegen taxikaper

Afbeelding: iStock

De chauffeur van een Maastrichtse taxi dacht afgelopen december nog één laatste ritje te doen om zijn dienst af te ronden. In plaats daarvan werd hij in een nekklem genomen door zijn klant, die er vervolgens met de taxi vandoor ging. Tegen de verdachte is een half jaar cel geëist.

De 27-jarige Belg U. ontkende dinsdag voor de rechtbank in Maastricht. "Ik heb het echt niet gedaan." Maar dat was meteen ook de enige verklaring die U. aflegde.

Camera's
Camera’s in het centrum legden de overval vast. Met behulp van de beelden ‘volgde’ de politie de dader terug in de tijd.  Onderweg naar de Grote Gracht was nog een bromfietser lastiggevallen. Eerder waren de twee mannen uit gegaan in de Alla. De beelden die daar van de vermeende dader gemaakt waren, gingen naar de politie in België, waar twee agenten de 27-jarige U. uit Maasmechelen herkenden. Ze hadden vaker met hem van doen gehad.

Teruggevonden
Elektronische kentekenregistratie op de grote wegen in de buurt, maakten het mogelijk om de weg van de taxi te volgen. In de nacht van de overval ging de rit in ieder geval naar Maasmechelen. De dag erna werd de taxi gespot op de A76 van de Belgische grens richting Stein. Geruime tijd later werd de taxi teruggevonden op een plein in Geleen. Er werd in de taxi geen bruikbaar materiaal meer gevonden dat als bewijs in de rechtszaak zou kunnen dienen.

De verdediging is duidelijk: wat dan overblijft zijn de camerabeelden, die niet 100 procent overtuigen dat U. de dader was, en de verklaring van de twee Belgische agenten. In de ogen van U.’s advocaat onvoldoende om tot veroordeling te komen. Hoe de rechtbank daar over denkt, zal blijken over twee weken. Dan wordt uitspraak gedaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen