Paardenhandelaar uit Limbricht hangt zware straf boven hoofd voor drugssmokkel

Print
Paardenhandelaar uit Limbricht hangt zware straf boven hoofd voor drugssmokkel

Archiefbeeld Afbeelding: iStock

Twaalf tot vijftien jaar cel. Een dergelijke straf hangt paardenhandelaar Mario van G. (52) uit Limbricht, die in Engeland verdacht wordt van het importeren van vijftig kilo cocaïne, mogelijk boven het hoofd.

Van G. werd op 13 juli gearresteerd bij een grenscontrole in Dover. Speurhonden stuitten toen in zijn paardentrailer op de cocaïne, die verdeeld was over vijftig pakketten van één kilo. De drugs zaten verstopt in een uitgehold deel van de wagen. Twaalf tot vijftien jaar celstraf is in Groot-Brittannië een reguliere straf voor het smokkelen van grote hoeveelheden drugs, zegt een medewerker van de griffie van de rechtbank in Canterbury, waar Van G. op 27 november terecht zal staan.

Onschuldig
Het proces begon afgelopen vrijdag met een hoorzitting, waarbij Van G. officieel in staat van beschuldiging werd gesteld. De paardenhandelaar verklaarde onschuldig te zijn. Eind dit jaar zal hij zijn bewering moeten staven voor de rechter. Er zijn vier zittingsdagen uitgetrokken door de rechtbank.

Lees ook: Paardenhandelaar zat eerder al eens vast voor drugssmokkel

Verzoek
Momenteel verblijft de paardenhandelaar in de gevangenis in Elmley, een plaats ten noordwesten van Canterbury. Hij kan zijn advocaat een verzoek laten indienen om tot aan de inhoudelijke behandeling buiten de gevangenis te wonen. Hij moet dan wel over een woning beschikken.