Schutterijmuseum krijgt 750 euro van crowdfundingactie Sint Sebastianus

Print
 Schutterijmuseum krijgt 750 euro van crowdfundingactie Sint Sebastianus

De crowdfundingactie van Sint Sebastianus om geld in te zamelen voor het ZLF in Voerendaal heeft geen vervolg gekregen. Afbeelding: Johannes Timmermans

Het Limburgs Schutterij Museum krijgt zaterdag 750 euro uit handen van de organisatie van het een maand geleden gehouden Zuid-Limburgs Federatiefeest in Voerendaal.

De organisatie had een crowdfundingactie op touw gezet om geld in te zamelen voor het jaarlijkse feest waaraan schutterijen van de drie zuidelijke bonden deelnemen.

Doneren
De actie van schutterij Sint Sebastianus leverde 6240 euro op. De bedoeling was daarvan 10 procent te doneren aan de schutterij die het ZLF in 2018 organiseert.

Voorkeur
Voorwaarde was wel dat deze actie gecontinueerd en daarmee een traditie zou worden. Maar schutterij Sint Jan uit Nieuwstadt, de gastheer in 2018, zag af van het voorstel. Zij geeft de voorkeur aan andere vormen van geldinzameling. Daarop besloot Sint Sebastianus het geld te schenken aan het museum in Steyl.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen