Peter R. de Vries maakt gehakt van 'schijtlollig slachtoffer' Tim Hofman

Print
Peter R. de Vries maakt gehakt van 'schijtlollig slachtoffer' Tim Hofman

Afbeelding: ANP

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft geen goed woord over voor de werkwijze van BNN-presentator Tim Hofman (29) die gisteren in Nijmegen een gebroken kaak opliep tijdens een gesprek met een vastgoedhandelaar. "Dat Tim gewond raakte heeft hij over zichzelf afgeroepen met een te provocerende, schijtlollige manier van 'journalistiek' bedrijven", aldus De Vries.

Tim Hofman ging voor zijn reportagereeks #Boos met een boze huurder naar het kantoor van ondernemer Ton Hendriks: de verhuurder. Eenmaal binnen stak Hofman twee confettikanonnen af en hij weigerde het pand te verlaten toen Hendriks daar nadrukkelijk om vroeg. Tijdens een woordenwisseling die ontstond zou Hendriks Hofman zó hard in het gezicht hebben geslagen dat de BNN'er zijn kaak brak en gewond raakte aan een jukbeen. 

Eigen schuld
"Eigen schuld, dikke bult", vindt Peter R. de Vries die in RTL Boulevard de handelswijze van Hofman op hoge toon afkeurde. "Hij heeft dit gewoon uitgelokt. Dit was pure provocatie van Tim en dan moet hij niet raar opkijken dat iemand geen trek heeft in zijn manier van optreden." Volgens De Vries had Hofman kunnen weten dat er iets zou kunnen gebeuren bij het onaangekondigd naar binnen gaan van een gebouw. "En je bent niet goed bij je hoofd als je in zo'n situatie ook nog twee confettikanonnen af laat gaan. Dat is extreem en heeft niks te maken met problemen oplossen. Het is al met al geen journalistieke aanpak maar schijtlolligheid ten faveure van zijn eigen programma."

Puinhoop
Wat De Vries betreft heeft Hofman er 'een flinke puinhoop van gemaakt'. "Het kan best zijn dat een rechter straks tegen Tim zegt 'u heeft er zelf om gevraagd'." De Vries vindt verder dat Hofman niet zielig moet doen. "Hij overrompelt mensen en dan moet je achteraf niet kinderachtig zijn." Een bijna vuurspuwende De Vries waagde zich verder niet aan de schuldvraag. Over de huisbaas in kwestie: "Slaan is nooit goed, maar er kunnen door een rechter bepaalde afwegingen worden gemaakt waardoor Tim de zaak niet zal winnen."

Lees ook: Tim Hofman: Mijn kaak is in twee stukken geslagen door huisbaas

Zelfverdediging
Huisbaas Hendriks liet gisteren aan De Gelderlander weten dat hij uit pure zelfverdediging handelde. ,,Tim probeerde mij te slaan. Toen sloeg ik terug.’’ De Nijmegenaar gaat aangifte doen tegen de programmamaker wegens huisvredebreuk. ,,We hebben Tim drie keer gevraagd te vertrekken, maar dat deed hij niet’’, vertelt Hendriks. Dat Tim Hofman inmiddels in het ziekenhuis zou liggen, vindt Hendriks merkwaardig. "Er was niet eens bloed te zien", aldus de vastgoedmagnaat.

Politie
Tegen zakenblad Quote gaf Hendriks nog meer details over het incident op zijn kantoor. "Ik heb drie keer gezegd dat ze naar buiten moesten, maar dat deden ze niet. Vervolgens hebben we de politie gebeld. Hij wilde er nog steeds niet uit en probeerde mij op een bepaald moment te slaan. Toen sloeg ik terug. Als hij gewoon naar buiten was gegaan was er niets gebeurd."

Kaak
Tim Hofman kwam gisteren met een Instagramfoto waarbij hij meldde dat zijn kaak in tweeën ligt en dat hij zes weken alleen vloeibaar mag eten. Vandaag deelde hij een kort filmpje met zijn volgers op sociale media. Daarin was hij alweer enigszins lachend te zien. De BNN-presentator heeft vanavond op Twitter kort gereageerd op de zienswijze van Peter R. de Vries. "Als iemand de botten in 't gezicht van Peter ooit stuk slaat tijdens 'n repo neem ik 't voor hem op. en dat meen ik", schreef Hofman letterlijk. Hij kondigde verder aan donderdag met zijn kant van het verhaal naar buiten te komen.


Aangifte
BNN en Tim Hofman gaan hoe dan ook aangifte doen tegen de Nijmeegse huisbaas. "Voor de mensen die zich afvragen of we aangifte doen: ja, deze mannen hebben Tim een gebroken kaak geslagen. Dus die doet aangifte. Net als de mensen uit zijn team en BNNVARA", zo laat de omroep vandaag weten. 

 

 

donderdag 16:00 uur. ??

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op