KFC: gewoon een lelijke kippenvleugel

Print
KFC: gewoon een lelijke kippenvleugel

Afbeelding: Istock/ Joost Kerkhof

De kippenvleugel van Kentucky Fried Chicken in Heerlen die viraal ging op Facebook was gewoon een lelijk exemplaar, en niet een kuiken zoals beweerd werd. Dat zegt de fastfoodketen in een reactie op het bericht.

Joost Kerkhof uit Doenrade kwam de vreemd utiziende hotwing maandagavond tegen in een portie kippenvleugels die hij samen met een vriend in Heerlen gehaald had. "Mijn vriend heeft er nog een snapchat van gemaakt en toen direct uit het raam gekiept. De honger was ons wel over," aldus Kerkhof.

Reacties
Het Facebookbericht dat hij adresseerde aan de kippengigant werd dinsdag duizenden keren gedeeld en geliked. De KFC moest het in de reacties flink ontgelden, maar er was ook een groep mensen die het opnam voor de fastfoodketen. "Waarom ben je dan niet teruggegaan naar de KFC in Heerlen? Dan hadden jullie het samen op kunnen lossen", luidt een van de reacties. Anderen beschuldigen Kerkhof ervan dat hij 'aandachtsgeil' is. 

Lees ook: Post over 'kuiken tussen hotwings' bij KFC in Heerlen gaat viraal

Foto-experts
In een reactie stelt KFC dat ze het stuk kip niet hebben kunnen analyseren, maar dat hun foto-experts konden constateren dat het om een kippenvleugel ging. "Een lelijke - dat wel."

Vragen
De fastfoodketen vraagt mensen die iets tegenkomen dat er niet uiziet of smaakt zoals verwacht om het meteen aan te geven in het restaurant. Dan kan het onderzocht worden. "Wij zullen je vragen ten alle tijden beantwoorden."