Noodweer blijft Limburg grotendeels bespaard

Print
Noodweer blijft Limburg grotendeels bespaard

Afbeelding: iStock

De hevige regenval waar het KNMI dinsdag voor waarschuwde is Limburg grotendeels bespaard gebleven. Alleen in het uiterste zuiden kwam het tot onweersbuien.

Het KNMI gaf dinsdag code geel af voor de oostelijke provincies vanwege de verwachte felle regen- en onweersbuien. In andere delen van het land kwam het wel tot noodweer.

Ondergelopen straten
Zo ontstond op verschillende plaatsen in Twente in de avond wateroverlast door een wolkbreuk. De brandweer kreeg ruim veertig meldingen over ondergelopen straten en tunnels en over putdeksels die omhoog kwamen.

De meldingen kwamen vooral uit Hengelo, Almelo en Oldenzaal. In Borne kwam bij een rijtje huizen een dakgoot naar beneden, waarschijnlijk als gevolg van blikseminslag.

Afzettingen
De brandweer zette volgens een woordvoerster enkele straten en een paar tunnels af omdat het gevaar bestond dat auto's kwamen vast te zitten. In Oldenzaal gebeurde dat bij een auto ook. De brandweer haalde het voertuig er weer uit.

België
Ook onze zuiderburen kampten dinsdag lokaal met hevige regenbuien. De bliksem sloeg op meerdere plekken in, waardoor in sommige gevallen ook brand ontstond. Vooral in West-Vlaanderen was het onweer bij vlagen zeer heftig.

Kijk hier voor de actuele weersverwachtingen.