Verdachte bezwangeren meisje (11) legt schuld bij slachtoffer

Print
Verdachte bezwangeren meisje (11) legt schuld bij slachtoffer

Afbeelding: Istock

De Brunssumer die een 11-jarig meisje bezwangerde heeft toch een verklaring afgelegd. Volgens de officier van justitie schuift de verdachte de schuld naar het meisje.

Vaag en onaannemelijk. Zo typeert officier van justitie Annemarie Kemp de verklaring die Arnold M. (61) na maanden zwijgen op advies van zijn advocaat Alper Çinar heeft afgelegd over de ernstige feiten waarvoor hij terechtstaat. Verkrachting van een elfjarig meisje uit Heerlen dat hij eerst in een staat van bewusteloosheid had gebracht door haar het kalmeringsmiddel temazepam toe te dienen. 

'Verwerpelijk'
Kemp wilde weinig kwijt over de inhoud, maar duidelijk werd wel dat M., een huisvriend van de vader van het meisje, iets heeft gezegd over een situatie waarin ze zonder kleren aan bij ‘ome Nol’ op schoot zat. M. schuift volgens de officier de schuld van wat er is voorgevallen naar zijn slachtoffer. Dat vindt ze "vergezocht” en "verwerpelijk”. "Ik vind het geen verklaring. Er wordt vaag iets geroepen na maanden zwijgen en als wordt doorgevraagd op details geeft deze verdachte niet thuis.” 

Lees ook: Zaak tegen man die meisje bezwangerde niet achter gesloten deuren

Onwaarschijnlijk scenario
Het staat op grond van technisch bewijs vast dat M. het meisje eind 2016 zwanger heeft gemaakt, waarna ze een abortus moest ondergaan, wat zeer traumatisch voor haar was. Er is een match tussen M.’s DNA en dat van de foetus. "Het kan niet ontkend worden dat mijn cliënt haar zwanger heeft gemaakt”, erkent Çinar. Tijdens de tweede regiezitting in deze zaak verzocht hij de rechtbank in Maastricht het meisje te mogen horen over M.’s verklaring hoe het zover kon komen. Volgens hem valt niet uit te sluiten dat het onwaarschijnlijke scenario dat M. naar voren heeft gebracht, juist is. 

'Fishing expedition'
Volgens Kemp zou het horen van het meisje een "fishing expedition” worden, omdat duidelijk is dat ze zich niets herinnert van de verkrachting omdat ze verdoofd was. Çinar opperde dat niet valt uit te sluiten dat ze zich toch wat herinnert. De rechtbank wees zijn verzoek af. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje