Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden

© Politie

© ANP

thumbnail:
thumbnail:

Twaalf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway is haar lichaam mogelijk gevonden. De vader van het Amerikaanse meisje vond op Aruba menselijke resten na een tip van een voormalige kamergenoot van de beste vriend van Joran van der Sloot.

Redactie

Dat meldde vader Dave Holloway woensdag in het Amerikaanse tv-programma Today. De resten worden getest om te bepalen of het inderdaad om het meisje gaat. De resultaten daarvan zouden komende maand bekend moeten worden.

GHBTipgever Gabriel stapte naar de vader van Natalee met het verhaal dat Van der Sloot het lichaam met hulp van zijn vader had laten verdwijnen nadat ze was gestikt in haar eigen braaksel. In haar drankje zou GHB zijn gedaan. Dat had Joran verteld aan zijn beste vriend, die het weer doorvertelde aan zijn kamergenoot Gabriel.

Volgens de tipgever lagen de resten van Natalee in een park. Toen daar gezocht werd, werden ook resten gevonden.

AfwachtenVader Dave Holloway zei woensdag in het NBC-programma dat hij niet had verwacht ook daadwerkelijk iets te vinden. Hij hoopt dat het ook echt om zijn dochter gaat, maar houdt er rekening mee dat het om iemand anders gaat. "Ik zal gewoon afwachten."

Natalee verdween in 2005 tijdens haar vakantie op Aruba. Joran van der Sloot kwam al snel in beeld als verdachte, maar het lichaam van het meisje werd nooit gevonden.

Joran van der Sloot (Foto: ANP)

PeruVan der Sloot zit momenteel in Peru een straf uit voor de moord op een ander meisje, Stephany Flores. Zijn vader Paulus is inmiddels overleden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee