Nieuwe getuigen in zaak rond Magisch Maastricht

Print
Nieuwe getuigen in zaak rond Magisch Maastricht

Magisch Maastricht, de kerstmarkt op het Vrijthof. Afbeelding: Novum Regiofoto

In de kwestie rond kerstevenement Magisch Maastricht hebben zich nieuwe betrokkenen gemeld. Twee kermismensen verklaren dat ze zijn ingehuurd door Maurice Schoenmaeckers, die zelf zegt niet bij het winterfestijn betrokken te zijn.

Twee kermislieden - die niet met hun naam in de krant willen - hebben bij een deurwaarder een verklaring afgelegd die is ingezien door deze krant over de rol van Maurice Schoenmaeckers bij Magisch Maastricht.  Volgens Schoenmae­ckers is de organisatie in handen van Stichting Winterevents van de Maastrichtse zakenlieden Ralph Meijs en Ralph Bastiaens, en onderaannemer De Kermisgids BV.

Bestellingen
Maar volgens een van de kermis­lieden moest hij bij de opbouw in Maastricht de meeste bestellingen doorgeven aan Schoenmaeckers. "Hij bestelde alles via de laptop op naam van Ralph en Ralph. We lachten nog om het feit dat hij zich niet moest vergissen of hij als Winterevents of als Winterland Hasselt bestelde", aldus de kermisman.

Lees ook: Na Maastricht nu ook conflict rond kerstfestijn in Hasselt

Een tweede exploitant die eveneens geen naam wil vermelden bevestigt dat: "Op/omstreeks de opbouw van Hasselt 2016 vertelde Maurice Schoenmaeckers mij dat hij het e-mailverkeer deed voor Winterevents te Maastricht. Hijzelf beheerde de e-mails (e-mailbox) van Winterevents en gaf antwoord op de vragen van ambtenaren die eigenlijk geen zaken meer met hem wilden doen".

'Onzin'
Schoenmaeckers ontkent de beweringen en zegt een klacht in te gaan dienen wegens laster. "Een klinkklaar onzinverhaal. Pertinente leugens. Ze hebben niet in mijn opdracht gewerkt. De Kermisgids BV nam de mensen aan." Eigenaar Vonk van de Kermisgids BV wil geen vragen beantwoorden en verwijst naar Winterevents. Die hebben eerder laten weten de krant niet te woord te willen staan over ‘de aantijgingen’.

Lees ook: 'Organisator Magisch Maastricht bood 50.000 euro per jaar om te zwijgen'

Dossier
Bij de gemeente is onlangs een heel dossier met Whatsapp-gesprekken ingeleverd waaruit zou blijken dat Schoenmaeckers, commercieel manager van MVV, achter de schermen mede aan de touwtjes trekt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee