OM Aruba over zaak-Natalee Holloway: Geen menselijke resten gevonden

© Politie

Er zijn geen menselijke resten gevonden in een park op Aruba, zoals de vader van de al twaalf jaar vermiste Natalee Holloway beweert. Dat stelt het Openbaar Ministerie van Aruba. Eerder dit jaar is er op de aangegeven plek gezocht, maar is er niets gevonden.

AD

Het OM plaatste donderdagravond een reactie op hun facebookpagina:

Niets gevonden"De officier van justitie heeft kennis genomen van het nieuws van Dave Holloway. Hij zou menselijke resten hebben gevonden en deze ontdekking zou significant in verband zijn met de verdwijning van Natalee Holloway. De informatie werd eerder dit jaar door een politieagent onderzocht, onder leiding van het ministerie van justitie. Tijdens het onderzoek dat de politie heeft gehouden in de door Holloway aangegeven zone, werden geen menselijk resten gevonden."

Het OM schrijft dat meneer Holloway klaarblijkelijk informatie heeft gepubliceerd over eventuele resultaten van een onderzoek. "Op dit moment zijn er echter geen nieuwe feiten of omstandigheden bekend met betrekking tot menselijke botten. Als dit in de toekomst wel het geval zou zijn, worden ze serieus onderzocht. Dit geldt voor elk geval van een vermist persoon in Aruba."

DocumentaireHet lijkt er dus sterk op dat de vader van Natalee een nieuwe documentaire waarin de zoektocht naar zijn dochter centraal staat onder de aandacht probeert te brengen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries die zich jarenlang met de zaak bezighield zette donderdag al zijn vraagtekens bij de 'vondst'.

Natalee verdween 12 jaar geleden op het eiland. Als hoofdverdachte kwam Joran van der Sloot in beeld, maar bij gebrek aan bewijs ging hij vrijuit. Van der Sloot zit momenteel een celstraf van 28 jaar uit in Peru voor de moord op Stephany Flores (21).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee