'Toerist pakt draad weer snel op'

Print
'Toerist pakt draad weer snel op'

Afbeelding: ANP

De schok is altijd groot na een aanslag, maar bij toeristen lijkt sprake van een gewenning. Ze pakken het normale leven steeds sneller weer op. ,,Dat zagen we in Nice en Berlijn, en nu ook in Barcelona. Mensen zullen er nooit helemaal aan gewend raken maar willen wel weer door en laten zich niet uit het veld slaan'', zegt een woordvoerster van reisorganisatie Thomas Cook.

Barcelona is een van de populairste bestemmingen voor Nederlanders als stedentrip. ,,Op dit moment brengen duizenden Nederlanders hun vakantie door in Spanje, een groot deel zit in Barcelona en omgeving. Maar vooralsnog zegt niemand: ik wil naar huis'', aldus de zegsvrouw. Ook zijn er volgens haar nog geen mensen die hun reis naar Spanje hebben geannuleerd of omgeboekt naar een andere bestemming.

Autoriteiten
Volgens de woordvoerster van Thomas Cook gaan toeristen vooral af op de adviezen van autoriteiten. ,,Het is niet zo dat er nu een negatief reisadvies is voor Spanje. De Ramblas is voor een groot deel weer open, daar zal straks een terechte bloemenzee ontstaan voor de slachtoffers van de laffe daad van gisteren en het normale leven gaat dan al snel weer door.''

Ook bij TUI Nederland zijn vooralsnog geen annuleringen binnengekomen van geboekte stedentrips. Mensen die naar huis willen zijn er eveneens niet. Een gevoel van onveiligheid of niet, mensen kunnen niet kosteloos van hun boeking af, aldus de touroperators.