Grote drugsvangst: politie vindt in huis 30.000 xtc-pillen

Print
Grote drugsvangst: politie vindt in huis 30.000 xtc-pillen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Bij een inval maandag in een huis in Neer zijn naar schatting dertigduizend xtc-pillen en tientallen kilo’ s MDMA, nodig voor de voor de productie van deze synthetische drugs, in beslaggenomen.

Bronnen rond het onderzoek noemen de drugsvangst "bijzonder  groot”. Zij bevestigen dat de inval niet het resultaat is geweest van een langlopende onderzoek, maar een pure toevalstreffer was.

Melding buurtbewoners
De politie nam maandag rond het middaguur poolshoogte in het pand aan Kinkhoven nadat buurtbewoners hadden gemeld dat daar waarschijnlijk iets  vreemds aan de hand was. In de woning trof de politie de 43-jarige Theo S. uit Swalmen, Torsten van de K. (39) uit Roermond en de 21-jarige Kader S. uit de Duitse stad Stuttgart aan. De 36-jarige eigenaar van de woning was op het moment van de inval niet aanwezig.

Satudarah
Het Openbaar Ministerie zegt desgevraagd "flink naar de man op zoek zijn”. In een persbericht liet het Openbaar Ministerie eerder deze week weten dat een van de verdachten banden heeft met Satudarah. Uit contacten op sociale media blijkt dat Roermondenaar Torsten van der K. connecties heeft met deze motorclub. Betrokkenen willen daar verder niets over kwijt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →