Doden door instorten feesttent Oostenrijk

Print
Doden door instorten feesttent Oostenrijk

Afbeelding: EPA

In Oostenrijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen om het leven gekomen toen een feesttent instortte tijdens een hevige storm. Het incident deed zich voor in de plaats St. Johann am Walde.

Volgens de politie raakten minstens vijftig mensen gewond. Tien liepen ernstig letsel op. Toen de storm opstak waren er zo'n 650 mensen in de tent voor het zomerfestival van de vrijwillige brandweer. Dat trekt elk jaar honderden bezoekers.

Ook elders in Midden-Europa eiste het noodweer zijn tol. In het zuiden van Tsjechië richtte de storm grote schade aan. Volgen persbureau CTK kwamen zaterdag duizenden huishoudens zonder stroom te zitten. Op veel plaatsen kwam het verkeer volledig tot stilstand. De brandweer in de streek rukte 300 keer uit om de wegen vrij te maken.

In het Bohemer Woud, grenzend aan Beieren, zijn honderden bomen ontworteld. De autoriteiten hebben toeristen aangeraden voorlopig geen wandeltochten te maken in het gebied van de Koude Moldau. Ze zouden bedolven kunnen worden door omvallende bomen of vallende takken.

Aan de andere kant van de grens, in de buurt van de Duitse plaats Meeder, kwam een trekkershut die door een windhoos van zijn grondvesten was getild 30 meter verder op de snelweg A73 terecht.