Nog steeds onduidelijkheid over vermiste 7-jarige Cadman

Print
Nog steeds onduidelijkheid over vermiste 7-jarige Cadman

Afbeelding: Facebook

De zevenjarige Brits-Australische Julian Cadman, die na de aanslag in Barcelona vermist werd is nog steeds niet terecht. Spaanse media meldden eerder dat hij levend was gevonden, en ook Britse media leken dat beeld te bevestigen. Het Britse 'Foreign Office' laat nu echter aan The Guardian weten dat daarover nog niets bekend is.

De familie van Julian deed via Facebook een emotionele oproep om enige informatie over Julian. Het jongetje was in Barcelona met zijn moeder om een bruiloft te bezoeken. Zijn moeder raakte zwaargewond en ligt ook in een ziekenhuis, maar zou wel stabiel zijn. Waar Julian zelf gebleven was, weet dus nog niemand. De moeder en haar zoontje raakten door de aanval van elkaar gescheiden.

Video
Na de oproep van de opa van Julian, op Facebook, kwamen er treurige berichten binnen. Op een video die eerder rond ging, denken veel mensen onder de slachtoffers de kleine Julian te herkennen. Inderdaad voldoet een van de lichamen aan de omschrijving die door zijn familieleden werd gegeven. 

Spaanse media wisten vanmiddag echter te berichten dat Cadwell gevonden zou zijn. Op basis van het Britse Foreign Office, moet The Guardian nu echter berichten dat dat bericht niet klopt.

Onder de doden die inmiddels bevestigd zijn zijn de Italianen Bruno (35) en Luca (25) en de Belgische Elke. De woonplaats van Elke, Tongeren, heeft inmiddels een condoleanceregister geopend.