Kunstenaars aan de haal met bekladde foto’s afgebroken expositie

Print

Wanna Renata bekijkt haar foto’s waarop met pen woorden zijn geschreven. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kunstenaars gaan de bekladde foto’s van Wanna Renata bewerken. Daarna worden ze geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar een goed doel, liefst gerelateerd aan homo-emancipatie.

Dat plan vatte de Heerlense fotografe op nadat ze haar expositie in Heerlen de Luciushof moest afbreken.

'Homo'
Een vandaal schreef er schuttingwoorden en aanduidingen als ‘homo’ en ‘lesbo’ op. Renata (1966) stond voor de keus; de foto’s weggooien of een andere bestemming geven. Ze koos voor het laatste. Kunstenaars en fotografen mogen de afbeeldingen bewerken. Hoe, dat mogen ze grotendeels zelf weten. Voorwaarde is wel dat de geportretteerden toestemming geven  en dat hun beeltenis niet op een denigrerende of beledigende manier wordt behandeld.

De foto’s waren eerder te zien in Centre Ceramique in Maastricht en zouden tot medio september te zien zijn in de Luciushof in Heerlen. Van oktober tot en met december worden ze tentoongesteld in cultuurwarenhuis Quartier aan de Geleense Markt.

Lees meer in De Limburger van maandag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →