VVV flikt het weer, wereldgoal Van Crooij

Print
VVV flikt het weer, wereldgoal Van Crooij

Afbeelding: Joep Leenen

VVV heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente met 1-2 gewonnen. Door de zege blijven de Venlonaren na twee duels zonder puntenverlies in de eredivisie.

Met Danny Post terug in de basis na zijn schorsing, besloot VVV-trainer Maurice Steijn Moreno Rutten terug te schuiven naar zijn vertrouwde rechtsbackpositie en daardoor kwam Tristan Dekker op de bank te zitten in Enschede. Voorafgaand aan het duel werd er geapplaudisseerd ter nagedachtenis aan de overleden oud-speler Cheick Tioté en een medewerker van FC Twente.

Binnen de minuut kwam VVV met de schrik vrij. Mark Kvasina schoot een voorzet vanaf rechts tegen de binnenkant van de paal en in de rebound zag VVV-doelman Lars Unnerstall een poging van Nikola Gjorgjev rakelings naast gaan. Kort na deze mogelijkheden viel FC Twente-verdediger Hidde ter Avest uit. In zijn plaats kwam Jeroen van der Lely.

Wereldgoal
FC Twente bleef de bovenliggende partij, maar VVV kwam in de 23e minuut op voorsprong door een geweldige volley van Vito van Crooij die de bal diagonaal in de kruising plaatste: 0-1. Nog geen minuut later kreeg Van Crooij de kans om de marge te verdubbelen, maar oog in oog met Jorn Brondeel zag hij inzet zijn op de vuisten van de Twente-doelman eindigen.

Na de Venlose bliksem ging Twente op zoek naar de gelijkmaker en was het tien minuten voor rust gevaarlijk via Frederik Jensen die de bal naast het doel schoot. Vervolgens kwam er nog een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisploeg. Het was echter VVV dat weer toesloeg. Jerold Promes zorgde uit een corner, na goed terugleggen van Roel Janssen, voor de 0-2.

Tweede helft
In de tweede helft  bleef het spelbeeld hetzelfde. Na 58 minuten moest Janssen geblesseerd het veld verlaten. De linksback werd vervangen door Leroy Labylle. Nog geen tien seconden na de wissel knikte Tom Boere de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Twente bleef aandringen maar kon niet echt gevaarlijk worden. In de 72e minuut kreeg Jerold Promes een geweldige kopkans op de 1-3, opnieuw na een corner van Clint Leemans. De verdediger zag zijn inzet uiteenspatten op de voeten van Brondeel. Kort voor die enorme mogelijkheid had  Steijn Torino Hunte in de ploeg gebracht voor Tarik Tissoudali. Acht minuten voor tijd leek de doorgebroken invaller Hunte op weg naar 1-3, maar werd hij onderuit gehaald door Twente-verdediger Stefan Thesker. De aanvoerder werd slechts bestraft met geel en de daaropvolgende vrije trap van Leemans belandde in de muur. Desondanks kwam de Venlose voorsprong niet meer in gevaar. Steker nog, de beste kans was nog voor VVV met Lennart Thy die de lat raakte. In de slotfase werd Van Crooij nog gewisseld voor Dekker.