Vermiste Julian (7) overleden tijdens aanslag Barcelona

Print
Vermiste Julian (7) overleden tijdens aanslag Barcelona

Afbeelding: Facebook/Tony Cadman

De zevenjarige Brits-Australische Julian Cadman behoort tot de dertien overledenen die na de aanslag in Barcelona van afgelopen donderdag zijn geïdentificeerd. Dat melden verschillende Spaanse media.

De Catalaanse zender TV3 bevestigde het nieuws vanuit het centrum waar de autopsies en identificaties plaatsvinden. 

Slachtoffers
Veel media interpreteerden zaterdag foutief een officieel communiqué, waarin stond dat Julian 'gelokaliseerd' was en 'nooit vermist' was geweest. Het jongetje stond echter 'op de lijst van slachtoffers én gewonden'. De pers werd bewust niet geïnformeerd over zijn gezondheid.

Julian is zondagochtend geïdentificeerd. Er wordt een strikt protocol aangehouden en nieuws van identificatie wordt in alle gevallen pas gebracht als familie is geïnformeerd. 

Wanhopig
Het jongetje raakte tijdens de aanslag van afgelopen donderdag gescheiden van zijn moeder. Zij raakte zwaargewond toen een terrorist met een busje inreed op voetgangers op de Ramblas. Julians moeder, Jom Cadman, werd gevonden in een ziekenhuis.

De neef en grootvader van Julian lanceerden via Facebook een wanhopige zoekactie toen het jongetje nergens te vinden was. "Deel dit bericht alstublieft, zeker als je familie of vrienden in Barcelona hebt", schreef Julians opa.

Lees ook: 7-jarig jongetje vermist na aanslag Barcelona, familie wanhopig

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen