'Slachtoffer Venlo werd opgewacht en van dichtbij doodgeschoten'

© De Limburger/Laurens Eggen

Het slachtoffer van de schietpartij in Venlo maandagnacht werd door iemand opgewacht en van dichtbij met meerdere kogels doodgeschoten. Dat zeggen buurtbewoners tegen De Limburger.

Angela Janssens en Daan de Hulster

Het gaat om de 44-jarige Kemal Zengin, bevestigen meerdere bronnen. De man is een bekende in Blerick en met zijn broer betrokken bij café De Hoek aan de Fort Sint Michielstraat in Blerick.

Geliefde manVolgens Duygu Oruç, in Venlo gemeenteraadslid voor het CDA, was Kemal Zengin een geliefde man binnen de Turkse gemeenschap in Venlo. “Hij stond altijd voor mensen klaar. Het was een zeer behulpzame man.” De vaders van Oruç en Zengin zijn als gastarbeider naar Nederland gekomen. Oruç beschouwde Zengin als familie. “In het Turks is er een uitdrukking dat slechte dingen de goede mensen overkomen. Daar is in dit geval sprake van.”

Omwonenden hoorden rond 03.00 uur 's nachts een knal en vervolgens nog eens zes schoten achter elkaar. De politie trof de man zwaargewond voor zijn woning aan de Klingerbergsingel in Blerick aan. Reanimatie mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke. Een buurtbewoner zag meerdere kogelhulzen liggen die afkomstig leken te zijn van een automatisch geweer.

DaderDe dader zou na de schietpartij in een auto zijn gevlucht. De politie laat weten dat er nog niemand is aangehouden.

MedelevenVoor het huis van de doodgeschoten man is het dinsdagochtend een komen en gaan van leden van de Turkse gemeenschap die hun medeleven komen betuigen aan de familie. Tientallen mensen staan op straat en condoleren de vader van het slachtoffer.

ZorgwekkendBurgemeester Antoin Scholten van Venlo zegt dat hij zich ernstig zorgen maakt over de gebeurtenis van afgelopen nacht. “Het is zeer zorgwekkend dat dit heeft plaatsgevonden in een woonwijk” Scholten zegt dat hij de volste aandacht heeft voor de zaak. Dinsdagmiddag vindt overleg plaats tussen gemeente, politie en justitie.