Meer toeristen overnachten in gemeente Venlo

© iStock

Steeds meer toeristen overnachten in hotels, bungalowparken, B&B’s en op campings in de gemeente Venlo. Zelfs in de kloosters van Steyl wordt overnacht. Het aantal toeristische overnachtingen steeg vorig jaar met 15 procent naar 910.000. In 2015 lag dat aantal op 789.000.

John Verstraelen

Dat blijkt uit overnachtingscijfers van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. De stijging van het aantal is al enkele jaren zichtbaar.

Goed nieuwsIn de jaren 2013, 2014 en 2015 steeg het aantal van 753.000 naar 767.000 en 789.000 overnachtingen. “Dit is niet alleen goed nieuws voor de toeristische ondernemers in Venlo,” stelt wethouder Hanno Lamers (Toerisme). “Ook de horeca, de dagrecreatie en de ondernemers in onze binnenstad profiteren van deze groei. Omdat de totale bestedingsomvang toeneemt, groeit het economisch belang van het toerisme substantieel. Venlo is toeristisch duidelijk in trek; op naar de 1 miljoen overnachtingen in 2017.”

BedrijvenMaar een exacte verklaring voor deze grote stijging is moeilijk te geven, meldt de gemeente. De totale capaciteit binnen de hotels, bungalowparken en campings is in 2016 maar beperkt gegroeid. Belangrijkste reden lijkt dan ook de algemene verbetering van het economische klimaat te zijn, waardoor consumenten ook weer vaker (in eigen land) op vakantie gaan. Een aantal zaken is ook positief van invloed geweest: de toename van het aantal nieuwe (buitenlandse) bedrijven binnen Greenport Venlo met toenemend zakelijk verblijf en de toenemende interesse vanuit België/Vlaanderen voor de gemeente Venlo en de regio Maasduinen, meldt Venlo.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee