Kinderen uit puin gered na aardbeving in Italië

Print
Kinderen uit puin gered na aardbeving in Italië

Afbeelding: AFP

De beving op het eiland voor de kust van Napels had een kracht van 4,3. Daardoor kwamen twee vrouwen om en raakten tientallen mensen gewond.

Geologen hebben kritiek geuit op de gebrekkige staat waarin veel gebouwen op Ischia verkeren. Ze wezen erop dat juist daardoor bij een relatief zwakke aardbeving grote schade kon ontstaan. Vooral in de plaatsen Casamicciola en Lacco Ameno zijn veel gebouwen zwaar beschadigd.

Amatrice
Italië wordt geregeld door aardbevingen getroffen, maar die vinden meestal plaats in midden-Italië. Vorig jaar augustus vielen er 299 doden door een aardbeving in het gebied rond de plaats Amatrice.

Lees ook: Doden na aardbeving op Italiaans vakantie-eiland

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen