Moeder gehandicapte start zorghuis in Hulsberg

Print
Moeder gehandicapte start zorghuis in Hulsberg

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

De moeder van een gehandicapte start een kleinschalig zorghuis in Hulsberg.

Nu is het pand nog buiten haar schuld dicht vanwege drugs. De vroegere huurders van de appartementen bleken drugs te gebruiken en te verhandelen, waarna de politie binnenviel en de gemeente het pand een half jaar sloot. In oktober kan zorghuis Rimeli open.

Drie kinderen
De naam is afgeleid van de drie kinderen van initiatiefneemster Petra Bal; Ricardo, Melvin en Lisa. Lisa heeft een verstandelijke beperking. Bal zocht een kleinschalige woonvorm, maar die bleek in de regio niet voorhanden.

Bal besloot een kleinschalige woonvorm op te zetten voor drie mensen met een beperking. Ze staat de klok rond voor hen klaar, maar kan ook hulp inroepen van Envida en Mondriaan. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen