W-Dreej: 'de chemie is dusdanig veranderd dat het niet meer kan'

Print
W-Dreej: 'de chemie is dusdanig veranderd dat het niet meer kan'

Foto: Stefan Koopmans

Het Venlose zangtrio W-Dreej heeft besloten te stoppen. Een zakelijke mededeling in een al even zakelijk persbericht. Ze hebben samen besloten de stekker uit het trio te trekken, aldus datzelfde persbericht. Insiders weten echter dat het al maanden rommelde.

Vijftien jaar samen zingen, drie opeenvolgende overwinningen bij het Vasteloavesleedjes Konkoer en zes cd’s. Zo’n succesformule blaas je toch niet zomaar op? "We kijken met plezier terug op heel veel hoogtepunten, maar we merkten dat het anders is geworden. Wij realiseerden ons dat de chemie was uitgewerkt."

Snipperdag
Christel van Rijn en Quinn Warmerdam, die als duo Christel en Quinn verdergaan, geven samen een toelichting op het persbericht dat woensdagmorgen de wereld werd ingestuurd: W-Dreej stopt ermee. Warmerdam ging deze morgen gewoon naar zijn werk bij De Zorggroep, maar kwam er al snel achter dat het stoppen van W-Dreej Limburg niet onberoerd liet. "Ik werd zo vaak gebeld dat ik toch maar een halve snipperdag heb opgenomen."

Harmonie
In het persbericht wordt geschreven dat het besluit in goede harmonie is genomen, maar uit de reactie van Van Rijn en Warmerdam wordt al snel duidelijk dat het besluit is genomen, voordat het schip helemaal gezonken zou zijn. "Ik kan me voorstellen dat mensen die de groep goed kennen, hebben gezien dat er iets aan de hand was. Dat is dan wel interpretatie. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu