Dion Graus wil PVV niet in gemeenteraad

Print
Dion Graus wil PVV niet in gemeenteraad

PVV-Kamerlid Dion Graus. Afbeelding: ANP

PVV-Kamerlid Dion Graus vindt dat de PVV niet moet meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen. De Heerlenaar vindt het "prettiger en gezonder" als lokale politiek wordt overgelaten aan lokale partijen, zegt hij tegen De Telegraaf.

De PVV doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in een recordaantal gemeenten mee. 

In Limburg wil de partij van Wilders meedoen in Venlo, Sittard-Geleen, Stein, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Maastricht.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar was het plan om een lokale PVV-afdeling op te richten in Roerdalen, maar de partijtop greep in omdat er niet genoeg vertrouwen was in een lokale afdeling in de Roerstreek.


Imago
Graus is bang voor imagoschade door ongeschikte kandidaten die namens de PVV in gemeenteraden komen. "In elke schoolklas heb je een clown, een rokkenjager, het lievelingetje van de meester en een rotte appel. Dat heb je bij die lokale PVV-afdelingen straks ook. En de PVV ligt altijd onder een vergrootglas.”

De PVV is nu alleen in Den Haag en Almere vertegenwoordigd.
 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen