OM: Willem Evers waarschijnlijk overleden aan hartfalen

Print
OM: Willem Evers waarschijnlijk overleden aan hartfalen

Bloemen op de plek van de fatale vechtpartij. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Willem Evers, de man die begin deze maand na een vechtpartij met jongeren in Valkenburg overleed, is waarschijnlijk omgekomen door hartfalen. Er wordt nog onderzocht of dat het rechtstreekse gevolg was van het geweld.

Dat meldt het OM donderdag. De zoon van de man verklaarde eerder dat zijn vader 'kerngezond' was.

In de zaak is woensdag ook een nieuwe verdachte opgepakt. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Valkenburg. Eerder werden er al drie andere jongens gearresteerd. Zij worden ook verdacht van van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging, maar zijn inmiddels weer vrij.

Terreur
Op 3 augustus kwam het tot een confrontatie tussen de 65-jarige Evers en een groep jongeren op de Salviastraat in Valkenburg. De jeugdige 'knokploeg' maakt volgens buurtbewoners deel uit van een groep van zo’n vijftien jongens die Broekhem al maanden op hun scooters terroriseert. "Ze gedragen zich agressief, treiteren, stichten brandjes, steken zwaar vuurwerk af, vernielen auto’s en maken lawaai. Als je ze daarop aanspreekt, ben je de klos en weten ze je te vinden. Of je huis, je auto of je tuin. Die hou ik liever heel. Dus hou je je mond", schetste een bewoner eerder tegen EenVandaag de situatie. "Hier kon je op wachten." 

Lees ook: Burgemeester: 'We hadden dit nooit zien aankomen'

Terughoudend
De resultaten van de sectie op het lichaam lieten lang op zich wachten. Het OM zegt daarover dat het zich ervan bewust is dat de fatale vechtpartij maatschappelijke onrust heeft veroorzaakt en men op zoek is naar antwoorden. "Het OM is terughoudend met het verstrekken van informatie omdat het onderzoek nog niet is afgerond."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen