Meidengroep

© Archief De Limburger

Vier leden van een plaatselijk revuegezelschap doen een act van een Nederlandse meidengroep die populair waren in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Met succes traden ze op in KRO's Play-Back-Show. Hoe heette deze gelegenheidsgroep, en wie weet de namen van de (mannelijke) dames op deze foto uit juni 1984?

Peter de Vreede

Hoe heette deze gelegenheidsgroep, en wie weet de namen van de (mannelijke) dames op deze foto uit juni 1984?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

The Star Sisters.Twan Joosten

Een reactie op de "kiek van toen" van zaterdag 26-8De "dames" op de foto zijn van revue groep La Visage. Een revuegroep die een avondvullend programma hadden met een heuse dans/travestie voorstelling in de Hanenhof. Deze foto is gemaakt tijdens de carnavalsoptocht van Geleen. Dit ter promotie van het tv-programma Playbackshow (waar we tweede werden). De namen zijn van links naar rechts: Frank Gielen, Marcel (Madame Gisela) en André van Dongen. De vierde persoon ben ik zelf die als vrouw een bellboy speelde (staat niet op de foto). Tijdens de mansluuj-zitting in de Hanehof ook nog actief geweest.Daarna heeft de revuegroep o.a. tijdens de Rocknacht in Geleen ook nog "the Rocky Horror show" vertolkt. Weer later (1985) zijn wij een revue rockband geworden (9 personen) waar niet meer geplaybackt werd,maar live gespeeld werd,met optredens op verschillende locaties/festivals(oa Conincx pop,Hanenhof,de Bosuil) en als een van de laastste optredens een openlucht concert tijdens de jeugd-olympiade op de markt in Geleen. Met vriendelijke groet,José Beckers

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal