Rellen play-offs: boete Roda, vrijspraak MVV

Print
Rellen play-offs: boete Roda, vrijspraak MVV

Afbeelding: Peter Schols

De wanordelijkheden tijdens de wedstrijd MVV - Roda JC in de nacompetitie, komen de Kerkradenaren duur te staan. Roda heeft een boete gekregen omdat het volgens de bond niet genoeg heeft gedaan om de ongeregeldheden bij de Roda-aanhang te voorkomen. MVV is vrijgesproken door de KNVB.

Tijdens de rust van de beladen wedstrijd betraden supporters het veld en klommen fans over de hekken. De rust duurde door deze ongeregeldheden langer dan de geplande vijftien minuten. 

7.500 euro
De aanklager betaald voetbal heeft Roda een schikkingsvoorstel van 7.500 euro gegeven, die door de Kerkraadse club is geaccepteerd. "Tijdens de wedstrijd werd door de Roda-fans bier gegooid naar de spelers van MVV. Ook klommen twee supporters van Roda over de afrastering”, zo laat een woordvoerder van de eredivisieclub weten. "De KNVB stelde dat wij als club op het moment zelf meer hadden kunnen doen om dit gedrag van de supporters te voorkomen. Dat heeft te maken met de inzet van onze stewards.” De KNVB laat weten dat bij de straf rekening is gehouden met de strafkaart van Roda JC op het gebied van wanordelijkheden. 

MVV vrijuit
MVV is juist vrijgesproken van alle blaam. De aanklager vond dat de Maastrichtenaren voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd naar vermogen gehandeld hebben om ongeregeldheden te voorkomen, te beeindigen en te bestraffen. De thuisclub zette tijdens de wedstrijd 105 stewards in. Voor de aanklager van de bond was dat voldoende. Ook de inspanningen die MVV in de weken na de ongeregeldheden samen met politie en gemeente deed om de relschoppers op te sporen, werden gewaardeerd door de voetbalbond. 

Stadionverboden
MVV heeft naar aanleiding van de rellen 22 stadionverboden laten opleggen, waarvan 14 landelijke stadionverboden. "Wij hebben onze maatschappelijke plicht gedaan om relschoppers aan te pakken”, stelt MVV-directeur Paul Penders.