Politie schiet op verdachten in onderzoek naar plofkraken

Print
Politie schiet op verdachten in onderzoek naar plofkraken

Afbeelding: Facebook

De politie-actie vrijdagochtend in Venlo-Zuid waarbij meerdere schoten zijn gelost, hield verband met een groot onderzoek naar plofkraken. Drie mannen zijn aangehouden.

Dat bevestigt de politie Oost-Brabant, die het onderzoek leidt. Bij de aanhouding bij garageboxen tussen de Reigerstraat en de Flamingostraat werd meermaals door de politie geschoten. Een van de verdachten raakte lichtgewond toen hij geraakt werd door een zogenaamde 'beanbag', munitie voor een vuurwapen die niet het lichaam binnendringt, maar wel een flinke klap uitdeelt. Of er ook met scherp is geschoten, zoals buurtbewoners eerder meldden, kon een politiewoordvoerder niet bevestigen. Wat precies de reden was om het vuur te openen, kon de politie nog niet zeggen.

Of het gaat om een onderzoek naar de beruchte Audi-bende kon de politie niet bevestigen.

Kogelregen
De politie-actie vond vrijdagochtend rond 05.00 uur plaats. Buurtbewoners schrokken wakker van een kogelregen, laten ze aan De Limburger weten.  

Lees ook: Tientallen schoten gelost in Venlo


Foto: Laurens Eggen

'Dertig hulzen'
Een ooggetuige vertelt tegen De Limburger dat de politie rond vijf uur met volle vaart kwam aanrijden. "De verdachten hielden zich op in een garage en probeerde al achteruit rijdend op de vlucht te slaan in een auto met Duits kenteken. De politie schoot meteen de banden van de auto lek. De achterruit en zijramen lagen volledig aan diggelen. Toen ze opnieuw probeerden te vluchten opende de politie meteen weer het vuur. Er lagen zeker dertig lege kogelhulzen op straat."

De auto is inmiddels door de politie afgesleept voor onderzoek. De politie komt later in de dag met meer informatie over de zaak.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje