Kunstroute Stramproy: spektakel in de kerk

© John Peters

100 mensen uit Stramproy hebben meegedaan aan een multimediaal kunstproject. Het is een nieuw onderdeel van de Stramproyer kunstroute, die vandaag en morgen in het dorp plaatsvindt.

Redactie

Bijzondere én alledaagse geluiden, lichteffecten, een oude film, schilderingen, foto’s en de meest favoriete plekjes van Rooj zitten allemaal in het project. Op een doek van drie van negen meter wordt een drieluik geprojecteerd. De heilige ambiance van de Sint Willibrorduskerk vormt het decor voor het spektakelstuk.ProductiehuisPastoor Harry Notermans voelt zich vereerd: “Ik krijg dit zomaar in mijn schoot geworpen.” Onder leiding van Lilian Creemers en Theo Derksen van CUWeert, een productiehuis voor kunst en cultuur, is het project van de grond gekomen. „Maar we hebben het met de inwoners gedaan”, benadrukt Derksen. “Honderd Stramproynaren meldden zich aan om echt mee te doen”, vertelt Creemers. “Om dertig seconden in de camera te kijken en niks te zeggen. Dat levert mooie beelden op” zegt ze.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal