Volksverhuizing voor Max Verstappen: 'Alle wegen overbelast'

© ANP

Op alle toegangswegen richting het circuit van Spa-Francorchamps, waar Max Verstappen dit weekeinde in de Formule 1 rijdt, is het verkeer vastgelopen.

ANP.

Zo is op de E42 vanuit Nederland aan de zuidkant bij Verviers een file ontstaan van 12 kilometer. De vertraging voor automobilisten is een uur, meldt de ANWB.

Mensen die andere routes proberen te nemen, komen ook vast te staan. ,,Eigenlijk zijn alle wegen naar het ciruit overbelast.'' Behalve Nederlanders komen ook veel Britten en Duitsers op het evenement af. Een woordvoerder van de ANWB spreekt van een 'volksverhuizing'.

Vrijdag waren al tienduizenden Nederlanders neergestreken op campings rond het circuit. ,,Zij hebben voorkomen dat het zaterdag op de weg nog erger zou zijn.''

Zaterdagochtend om 11.00 begint de laatste vrije training voor de Grote Prijs van België en 's middags om 14.00 de kwalificatie. Zondag is de race zelf.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal