Max Verstappen ook vierde in derde vrije training op Spa

© AFP

Max Verstappen is in alle vrije trainingen als vierde geëindigd. Ook in de derde vrije training moest hij drie coureurs voor zich dulden.

jkms02

De snelste ronde van de Nederlandse coureur van Red Bull over het circuit van Spa-Francorchamps ging in 1.45,034. Daarmee was hij ruim een seconde langzamer dan Kimi Räikkönen, de Fin die in zijn Ferrari een nieuw baanrecord klokte: 1.43,916.

RegenVerstappen was vrijdag in de eerste twee vrije trainingen steeds ook als vierde geëindigd. Räikkönen had in de eerste sessie de beste tijd neergezet, Lewis Hamilton was in zijn Mercedes de snelste tijdens de tweede training. Regen maakte toen voor veel coureurs een vroegtijdig einde aan de sessie.

Om 14.00 uur begint de kwalificatie voor de Grote Prijs van België. Tienduizenden Nederlanders zijn naar de Ardennen gereisd om Verstappen dit weekeinde aan te moedigen.

Zaterdagmiddag om 14:00 uur staat de kwalificatie op het programma.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal