Oude pasfoto op rijbewijs levert boete op in België

© Shutterstock

Op de bon geslingerd worden omdat de pasfoto op je (geldige) rijbewijs te oud en in elk geval niet meer gelijkend is. Dat overkwam een automobilist vrijdagnacht in Riemst, pal over de grens bij Maastricht.

Laurens Schellen

De man kwam er nog genadig vanaf, omdat hij een zogeheten ‘proces-verbaal van waarschuwing’ kreeg wegens een ‘versleten’ rijbewijs. Hij moet per direct een nieuw rijbewijs aanvragen, met ‘actuele’ pasfoto.Gelijkend"Normaliter moeten overtreders in België rekenen op een boete van 58 euro. De pasfoto op een rijbewijs moet altijd gelijkend zijn, ongeacht de looptijd van het document. In België is dat de eigen verantwoordelijkheid van elke automobilist”, zegt woordvoerster Sofie Boelen van de politie in Riemst op vragen van deze krant. Nederland kent deze specifieke regel niet, zo laat de politie weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal